Skrivet av: djupsnack | 04 november 2011

Vakna upp Sverige!

Occupy rörelsen växer i styrka runt om i världen, som en symbol för indignationen hos de 99% över några få bankfamiljers gränslösa makt och girighet.

Svenskar verkar däremot totalt ovetandes om att vårt land inte på långa vägar är ett jämlikt och demokratiskt land. Läs bara för skojs skull Fredrik Sjöshults detaljerade artikel om Familjen Wallenbergs jakt efter nya guldägg från den 19 oktober i år till exempel.   

Men även om vi har det bättre än många andra så borde vi i solidaritetens namn inte bara sitta ner och njuta av våra caffè latte när stor del av vår välfärd kommer från länder där barn inte äter sig mätta varje dag.

För några årtionden sedan var vi ett land som gjorde sin röst hörd i den internationella debatten, och den rösten var skarp och modig för att komma från ett så litet land. Idag har den rösten tystnat, och istället är det Sverige som viftar snällt på svansen (”US barks and Sweden wags its tail” som det kritiskt har skrivits runt om i världen) när krigsherrar från USA vill sätta dit Herr Assange för att ha läckt om krigets grymheter. Sverige kommer förmodligen att skicka honom till USA där han riskerar dödsstraff för sina handlingar.

”Vi är i majoritet, vi är 99%, som på ett sjukligt sätt kontrolleras av 1%. Vi är den verkliga styrkan och makten (gudomlig) på jorden. Förlora inte hoppet – vi kommer att bli fria snart.” skrev Norberto Keppe redan 1986 i sin bok Liberation of the People from the Pathology of Power.

Vi inom organisationen STOPPA förstörelsen av världen (www.stop.org.br) drar nu vårt strå till stacken genom att sprida ut Keppes enormt viktiga samhällsanalys som ett vetenskapligt verktyg för alla de som kämpar för ett rättvisare samhälle. Nedan följer därför ett av kapitlen ur boken nämnd ovan:

En kallelse till handling

Vi vill kalla samman alla praktiska individer, alla som är idealistiska och dynamiska, alla som tror på godhet, sanning och skönhet, för att slå sig samman och bygga upp en ny värld, ett nytt samhälle, ett äkta mänskligt rike på jorden. I detta nya samhälle ska vi kunna arbeta åt oss själva och ta del av det Skaparen har gett oss – allt som den ekonomiska och finansiella makten fram till idag har berövat oss på. Vi har kommit fram till ett avgörande moment i tiden då det inte längre är möjligt att upprätthålla de illasinnade individer som har lagt beslag på världen och upprättat ett samhälle bara för sig själva – där de erbjuder oss några smulor bara när deras ställning är i fara eller när de är tvingade att göra det.

Vi vill kalla samman alla folk för att genomföra den största av alla ”revolutioner” som mänskligheten upplevt. Vi kallar samman alla för att vända upp och ned på vårt inverterade samhälle och ställa det till rätta – för vi vill inte längre vara kanonmat åt dem som sitter vid makten, piloter i deras stridsplan eller förare i deras stridsvagnar, som bara sprider död och förintelse. Vi vill leva livet, vi vill producera för oss själva och våra medmänniskor, vi vill leva i fred med varandra. Vi kan inte låta dem fortsätta utnyttja oss och döda oss, sätta en klass mot en annan, ett folk mot ett annat, ett yrke mot ett annat. Vi har fått nog. Nu vill vi få chansen att leva i en tid av fred, vilket vi alltid drömt om men aldrig blivit tillåtna.

fortsättning finner ni på: http://www.libertacaodospovos.org/?lang=sv

Hälsningar,
Sofie

Annonser

Responses

  1. Den här rapporten http://alternativportalen.wordpress.com/2011/12/25/city-of-london-vill-se-fler-komplementara-valutasystem-i-uk/ tycker jag ni ska köra upp i nyllet på varenda politiker ni träffar. Det är tunga grejer som visar att finanssystemet behöver komplement. Status Quo är inte tillräckligt. Marknaden behöver mer frihet i form av fria betalningssystem… inte enbart statens monolitiska skuldvaluta.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier