Helena

Jag är journalist och föreläsare och har varit bosatt i São Paulo, Brasilien från och till under många år. Det är för övrigt São Paulo som syns på bilden ovan – Sydamerikas största stad och Brasiliens viktigaste metropol.

Jag växte upp i Västerås där jag lärde känna Sofie på gymnasiet. Jag gick därefter journalisthögskolan i Stockholm och började arbeta inom media.

Första gången jag kom i kontakt med Integral psykoanalys/Analytisk trilogi var då jag var och hälsade på Sofie i Lissabon där hon arbetade med metoden. Sedan 1998 har jag fram och tillbaka bott i omgångar i Brasilien där jag utbildat mig till psykosocioterapeut vid huvudkliniken för Integral psykoanalys i São Paulo. Att vara psykosocioterapeut innebär att man arbetar med grupper – själv håller jag bland annat i kurser om stress och hälsa på skolor, företag och sjukhus.

Jag är väldigt musikintresserad och har studerat och utövat sång hela livet. Jag är förstås också intresserad av media, litteratur, film och konst. Det som främst intresserar mig inom Integral psykoanalys är den så kallade psykosomatiken – om hur vår fysiska hälsa påverkas av vårt psyke och känsloliv – något som jag skrivit inlägg om på denna blogg.

Det senaste året har jag varit tillbaka i min hemstad, Västerås, där jag arbetar på Västmanlands radio. Tyvärr har jag inte haft mycket tid att skriva på djupsnack på mycket länge.

Annonser